УРЕДЕН ВЛЕЗОТ ПРЕД ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО РАЧА

Деновиве се реализираа работни активности за уредување на просторот пред влезот на подрачниот училишен објект на ОУ „Григор Прличев“ во населбата „Рача“.

Поставени се нови плочки на пристапните скали и влезниот трем, а средствата за оваа намена се обезбедeни од буџетот на Општина Охрид.

Претходно, во овој подрачен училишен објект беше поставена нова табла со назив на училиштето, а во училишниот двор се поставија нови клупи и корпи за отпадоци. Исто така се изврши и реконструкција на оградата на спортското игралиште и беше изведено ново осветлување со рефлектори.

Инаку, во централниот објект на ОУ „Григор Прличев“ во текот на изминатиот период беа реконструирани подовите на две училници и беше извршено бојадисување на дел од надворешните ѕидови и ходничните простории во старата зграда. Според планираното, со средства на Општина Охрид наскоро треба да започне реконтрукција на дограмата на приземјето во новата училишна зграда.