Telekabel Mobil

КУЛТУРА

Вчеравечер пред платото на Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа 32. издание на манифестација „Охридски староградски средби“. На...
По завршувањето на распишаниот Општински награден ликовен конкурс за поттикнување на ликовното творештво на учениците од основните и средните училишта, Жири –комисијата...
По завршувањето на распишаниот Општински награден литературен конкурс за поттикнување на творештвото на учениците од основните и средните училишта, Жири –комисијата во...
– Почитувањето на различностите, градење соживот и еднакво општество за сите е нашата најголема сила. Ромите како заедница се нераскинлива алка од...
Во рамките на одбележувањето на јубилејот,25 години од основањето на Женскиот центар „ Бисера“ , вечерва во Центарот за култура „ Григор...
Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски денеска имаше средба со авторите на филмот ,,Медена земја”,...