КУМАНОВО ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕН

Уште не започната грејната сезона во воздухот во Куманово измерени 1.028 ПМ честички на 100 микрограми.

Загадувањето се почуствувало негде после 18 часот и граѓаните реагирале по социјалните мрежи жалејќи се на непријатни миризби во одредени делови на градот, споделувајќи фотографии од апликацијата и барање од властите за засилени контроли и санкции против загадувачите.