МАКРОН ВО ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА С.МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА

Албански медиуми јавуваат дека францускиот претседател Емануел Макрон кој на Самитот на ЕУ стави вето за отворање преговори со Албанија и Северна Македонија, наредниот месец ќе ги посети двете земји .

Тој и самиот на прес-конфренцијата после завршување на Самиот најави најскора посета на двете земји , но официјален датум сеуште не е одреден.