ОПШТИНА ОХРИД ПРИСТАПИ КОН РЕШАВАЊЕ НА СООБРАЌАНИОТ ПРОБЛЕМ КАЈ КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА

Поради зачестени сообраќајни незгоди години наназад, Општина Охрид пристапи кон решавање на проблемот на крстосницата помеѓу улиците “Јане Сандански” и ” Партизанска”.
Согласно проектите изработени со микросимулација на движењето на овој дел, ова е времено решение на проблемот.
Во текот на наредниот период ќе се следи состојбата на оваа крстосница по однос на безбедноста и доколку е потребно ќе се превземат дополнителни мерки.

Image may contain: basketball court and outdoor
Image may contain: sky and outdoor
Image may contain: outdoor