ПЕТТООДЕЛЕНЕЦ ОД ОУ „КОЧО РАЦИН“ ЕДЕН ОД НАЈУСПЕШНИТЕ НА ДЕТСКАТА ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

Петтоодделенецот Петар Илоски под менторство на одделенскиот наставник Љубица Чифлигароска од ОУ „Кочо Рацин “ освои диплома и го освои првото место за своите ликовни трудови кои ги изработува на часовите по ликовно образование .

Со неговиот успех тој е меѓу најуспешните на одржаната Детска ликовна изложба во Скопје.