ПРЕДЛОГ КНИГА ЗА ОВАА НЕДЕЛА-„ СТОЛБОВИТЕ НА ЗЕМЈАТА“ ОД КЕН ФОЛЕТ

Романот Столбовите на Земјата од Кен Фолет е приказна за Филип, опатот од Книгсбриџ, ревносен и снаодлив монах кој ја изградил најголемата готска катедрала на светот . Приказна за Том , ѕидарот кој стана нејзин архитект ,за преубавата , недофатилива лејди Елајна која ја мачи скриениот грев, за вечната борба на доброто и злото во која црквата се поставува против државата, а братот против сопствениот брат.

Оваа восхитувачка епопеја за амбицијата, анархијата и асполутната моќ , на теписерија која се простира преку Англија во дванаесеттиот век е вистинско ремек дело во два дела.

Уживајте оваа недела во сета неизвеснот и мистериозна загатка кои ова дело ги носи.