СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ОД 6,3 СТЕПЕНИ ВО ЈАДРАНСКО МОРЕ

Во 3.54 часот силен земјотрес со јачина од 6.3 степени, со регистриран епицентар во Јадранското море, на 10 километри северно од Драч во Албанија.

Земјотресот е почувствуван во целиот регион: Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Италија, Косово, Црна Гора, Србија.