ЗАПОЧНА СПОРТСКАТА ЛИГА ВО ФУТСАЛ ЗА ПИОНЕРИ

Спортската лига во Футсал за пионери (првото коло) започна денес во балон салата “Климент  Колески”.

Во рамки на првото коло се постигнаа следните резултати:

  • ОУ Живко Чинго Велгошти- ОУ Св.Климент Охридски 2:1
  • ОУ Братство Единство – ОУ Григор Прличев 0:1
  • ОУ Христо Узунов -ОУ Ванчо Николески Лескоец 1:1
  • ОУ Кочо Рацин – ОУ Св.Наум Охридски Пештани  4:1

Во понатамошен период ќе се одиграат и наредните кола. Дополнително во календарот со активности на Сојузот на училишен спорт Охрид, се предвидени натпревари во шах, пинг понг, одбојка и кошарка.

This image has an empty alt attribute; its file name is Futsal_19112019005.jpg